Publicacións

Estudo epidemiolóxico: redeiras e percebeiros a pé


Este estudo médico epidemiolóxico na actividade de redeiras e percebeiros, desenvolvido nas provincias da Coruña, Lugo e Pontevedra e no que participaron 70 percebeiros e 112 redeiras, ten como obxectivo xeral mellorar as súas condicións de traballo e identificar os riscos xeradores de enfermidades profesionais e laborais, para poder previr a súa aparición e actuar sobre o axente etiolóxico.

Mapa do Risco Ergonómico de Galicia


Documento elaborado en colaboración con 125 empresas pertencentes a 11 sectores de actividade, e con máis de 30.000 traballadores, co obxectivo de identificar e previr os riscos asociados á carga física de traballo nas empresas galegas.

Guía de boas prácticas_Saúde laboral no sector da conserva de atún


O Instituto Galego de Seguridade e Saude Laboral (ISSGA) desenvolveu un exhaustivo estudo das actividades profesionais realizadas polas traballadoras do sector da conserva de atún.

Límites de Exposición Profesional para Axentes Químicos en España 2017


Os conceptos e valores incluídos neste documento son o resultado dunha avaliación crítica dos valores límite de exposición profesional establecidos polas entidades máis relevantes e prestixiosas na materia, tendo en conta, fundamentalmente, a fiabilidade dos datos utilizados para o establecemento de cada un deles e a súa data de actualización.