Publicacións

Mapa do Risco Ergonómico de Galicia


Documento elaborado en colaboración con 125 empresas pertencentes a 11 sectores de actividade, e con máis de 30.000 traballadores, co obxectivo de identificar e previr os riscos asociados á carga física de traballo nas empresas galegas.

Boas prácticas en prevención de riscos laborais. Manual de seguridade no laboratorio


Este manual proporciona información básica para desenvolver o traballo de laboratorio en condicións seguras en consonancia co que marca a lexislación vixente en materia de prevención de riscos laborais. Ademais de abordar os principais perigos e riscos, a guía inclúe normas de conduta e protocolos de actuación en caso de accidente.

Guía de boas prácticas_Saúde laboral no sector da conserva de atún


O Instituto Galego de Seguridade e Saude Laboral (ISSGA) desenvolveu un exhaustivo estudo das actividades profesionais realizadas polas traballadoras do sector da conserva de atún.

Prevención dos trastornos musculoesquéticos no sector da conserva conservas de atún_Cartel


Cartel onde se recollen os 10 consellos útiles relacionados coa prevención dos trastornos musculoesqueléticos no sector da conserva de atún asi como a importancia do quentamento previo ao traballo xunto cos exercicios prácticos a realizar.